Omrollen, kruipen, lopen, springen, fietsen, zwemmen, schrijven… Meestal leren kinderen dit spelenderwijs. Soms verloopt de motorische ontwikkeling van een kind echter niet zo vanzelfsprekend.

Een veel voorkomende problematiek bij baby’s is een voorkeurshouding. Het kindje kijkt hierbij het grootste deel van de tijd naar één kant, waardoor een afplatting van het hoofdje kan ontstaan.

Schoolgaande kinderen kunnen motorisch onhandig of houterig zijn. Soms hebben ze een slecht evenwicht of zijn ze angstig om te bewegen. Dit kan problemen geven met vaardigheden als zwemmen, fietsen, knutselen of schrijven.

Peuters kunnen de vaardigheden die passend zijn bij hun leeftijd, soms niet of nog niet goed genoeg beheersen.

Jongeren zijn door de verschillende groeispurten in deze leeftijd vatbaar voor sportblessures en (houdings)klachten. Advies ten aanzien van houding en beweging en gerichte oefentherapie kunnen klachten voorkomen en verminderen.

Sommige kinderen registreren prikkels uit hun omgeving op een andere manier dan we verwachten. Het gevolg is dat hun reactie op de omgeving of de situatie niet adequaat of passend is.

Soms rijst de vraag of een kleuter motorisch klaar is om te leren schrijven in groep 3. Voor deze kinderen is er een nieuw meetinstrument. Het brengt de vaardigheden in kaart die nodig zijn om te kunnen leren schrijven.

Door de komst van computers zitten kinderen veel meer op hun stoel dan de generaties voor hen. Dit is niet zonder gevolgen; het kan leiden tot pijnklachten en overbelasting.

Heeft je kind extra hulp nodig bij het behalen van het zwemdiploma? KinderFysio Maasland kan hierbij ondersteuning bieden ín het zwembad.

Kinder Manuele Therapie is een verbijzondering in de manuele therapie. De therapie is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. FysioCentrum Heesch heeft zich hierin gespecialiseerd.

VRAAG EN ANTWOORD

We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft over ons aanbod. Hiernaast enkele veelgestelde vragen. Door op het pijtje naar beneden te klikken ziet u het antwoord.

WANNEER FYSIOTHERAPIE

Heeft je kindje last van een voorkeurshouding, komt het niet tot omrollen of schrijven, heeft het een sport- of houdingsklacht? Dan kan kinderfysiotherapie je kind helpen om van deze klachten af te komen. Heeft je kind een aangeboren aandoening? Dan kan een kinderfysiotherapeut je kind helpen beter om te leren gaan met de klachten. Samen met het kind en zijn/haar omgeving proberen we het maximale uit het kind te halen of achteruitgang tegen te gaan.

AANMELDEN EN PRAKTISCHE INFORMATIE

Als je kind klachten heeft, kun je je rechtstreeks bij ons aanmelden voor een intake. In principe is geen verwijzing nodig van de huisarts. Je kunt ons bereiken voor een afspraak op telefoonnummer 0412-724920. Na de intake stellen wij, in overleg met ouders en/of het kind, een behandelplan op. Daarna gaan we samen aan de slag om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen of verminderen. Kinderfysiotherapie wordt voor kinderen van 0 – 18 jaar maximaal 18 keer per jaar vergoed uit de basisverzekering. Kijk voor meer informatie onder het kopje “praktijk- kosten”.

KINDERFYSIO MAASLAND 0412 72 49 20
Hoofdvestiging Verdilaan 48, 5384 CJ Heesch
Ook behandellocaties in Oss en Berghem

KINDER FYSIO MAASLAND 0412 72 49 20
Hoofdvestiging Verdilaan 48, 5384 CJ Heesch
Ook behandellocaties in Oss en Berghem

Chat openen