ZIT MET PIT

Door de komst van computers zitten kinderen veel meer op hun stoel dan de generaties voor hen. Dit is niet zonder gevolgen; het kan leiden tot pijnklachten en overbelasting. Als kinderfysiotherapeuten behandelen we daardoor steeds vaker jonge kinderen met pijnklachten in rug, nek en schouders. Hoe gaat dat over 5, 15, 25 jaar? Het is ons doel om kinderen te leren een goede balans te vinden tussen zitten en bewegen. Hoe jonger ze zich bewust worden van een gezonde houding en het nut van regelmatig bewegen, des te beter zijn ze voorbereid op een lang en productief leven.

PIETJE PIT

“Zit met Pit” is een lesprogramma dat is opgebouwd rondom het stripfiguurtje Pietje Pit. Hij laat zien hoe het moet en nodigt de kinderen uit om met hem mee te doen. Het lespakket is bedoeld voor kinderen in groep 5 en 6 van het basisonderwijs. Het lespakket bestaat uit 5 lessen. Deze worden door één van onze kinderfysiotherapeuten in de klas verzorgd. De lessen zijn praktisch, afwisselend en interactief. Na iedere les krijgen de kinderen een ouderbrief mee naar huis, zodat ook ouders direct betrokken zijn.

Dit lesprogramma wordt alleen gegeven na overleg met de basisschool. Wil je meer weten over “Zit met Pit” of het programma op jouw basisschool introduceren als lesprogramma? Neem dan contact met ons op. Onze kinderfysiotherapeuten kunnen je er meer over vertellen.

KINDERFYSIO MAASLAND 0412 72 49 20
Hoofdvestiging Verdilaan 48, 5384 CJ Heesch
Ook behandellocaties in Oss en Berghem

KINDER FYSIO MAASLAND 0412 72 49 20
Hoofdvestiging Verdilaan 48, 5384 CJ Heesch
Ook behandellocaties in Oss en Berghem